om mindful milk

Jag heter Maria Tholén och är mindfulnessinstruktör och hjälpmamma/amningsrådgivare via Amningshjälpen.

Bakgrunden till att jag startade mindful milk är att jag med mitt första barn kände en inre stress över amningen och tvivel på om jag kunde amma. Kommentarer från omgivningen och en upplevd amningshets påverkade mig negativt och ökade min stress. Den ökande stressen ledde till att min bebis inte gick upp tillräckligt i vikt.

Jag började därför fundera, om stress påverkar amning så negativt borde vi fokusera på att lära oss hur vi hanterar stressen och inte bara lära oss hur bra och viktig amningen är. Att få höra att bröstmjölk är det bästa kan också stressa upp oss, alla vill vi ju bara vårt barn det bästa.

Att mindfulness är bra mot stress det förstod jag, men jag visste inte riktigt vad det var och hur det skulle kunna hjälpa. Jag valde därför att under min andra graviditet gå en mindfulnesskurs (MBSR). Mindfullness gav mig verktygen jag behövde för att hantera min oro och stress. Jag kände mig mer lugn och harmonisk, det gjorde att jag kunde vara mer i nuet med min bebis. Amningen blev en helt annan upplevelse och vi fick en mysig stund tillsammans.

Det är alltså med de här erfarenheterna som jag har valt att starta mindful milk. Jag vill minska amningshetsen och ge dig som blivande mamma de verktyg och stöd som behövs för en fungerande amning och en bra start tillsammans med din bebis.

En amningskurs och mindfulnesskurs i ett.

Jag skulle bli så glad om just du vill gå denna kursen!

Välkommen!